Náš blog

Ako si zlepšiť pamäť? Poradíme vám!

Ako si zlepšiť pamäť? Poradíme vám!

Aj vás hnevá, keď si zrazu ani za nič neviete spomenúť na meno herca, ktorého ste vo filmoch videli už aspoň tisíckrát? Nuž, pamäť veru neoklamete. Buď sa o ňu staráte, alebo sa na nej časom začnú prejavovať známky zanedbávania. Je totiž potrebné si uvedomiť, že vývoj mozgu človeka sa skončí okolo 25. roku života. Od tohto momentu sa nám pamäť sama od seba nezlepší, práve naopak – mozog začína chradnúť a my zabúdame. Aj na to však existuje liek.

Ľudia už stáročia hľadajú odpoveď na to, ako si zlepšiť pamäť. Žiadne zázračné pilulky z budúcnosti však nečakajte. V čom tkvie tajomstvo dobrej pamäti? Vo vás. A my vám dnes prezradíme pár tipov, ako sa starať o svoj mozog a zlepšiť pamäť.

Doprajte svojmu mozgu kvalitnú výživu

Na úvod vám dáme jednu vedomostnú otázku. Vďaka čomu náš mozog funguje? Ak ste odpovedali, že vďaka cukru, odpovedali ste správne. Pre správnu funkciu mozgu a sviežu pamäť je dôležité mať dostatok sacharidov. Samozrejme, najlepšie sú komplexné sacharidy, ktoré sa uvoľňujú postupne. Okrem sacharidov náš mozog potrebuje aj dostatok zdravých tukov, najmä z rýb. Ak budete pravidelne jesť listovú zeleninu a ryby, môžete spomaliť úpadok kognitívnych schopností aj u ľudí, ktorí sú starší ako 65 rokov. Čo by vo vašej chladničke teda nemalo chýbať? Losos, tuniak, kel, špenát a sem-tam horká kvalitná čokoláda a vaša pamäť môže byť fit ešte veľmi dlho.

Zlepšenie pamäte aj vďaka cvičeniu

Pohybom nebudete mať zdravšie len telo, ale aj mozog. Najmä vtedy, ak ide o aeróbne cvičenie, ktoré preukázateľne okysličuje mozog. Aké druhy cvičenia sem patria? Aerobik, bicykel, rýchla chôdza či beh. Aeróbny pohyb totiž vyplavuje látky, ktoré posilňujú časti mozgu, ktoré sú zodpovedné za pamäť a učenie. Nemusíte sa zodrať. Stačí 30 minút trikrát týždenne a už po pár týždňoch budete na sebe cítiť, že vaša myseľ je oveľa sviežejšia. 

Spánok je ďalší zo spôsobov, ako si zlepšiť pamäť

Účinným spôsobom, ako si zlepšiť pamäť je kvalitný spánok. Preto sa sústreďte na to, aby ste vstávali oddýchnutí a plní síl. Vedci napríklad zistili, že myseľ, ktorá je unavená, dokáže prijať len veľmi malé množstvo vizuálnych informácií. Bývate unavení už poobede, no myslíte si, že poobedná siesta je len pre deti? Nie je to tak. Ak vám na vašom mozgu a zlepšení pamäti záleží, pokojne si doprajte aspoň 15-minútový spánok.

Ako zlepšiť pamäť? Pomocníkom môže byť i vodíková voda

Vodíková voda v sebe ukrýva množstvo blahodárnych účinkov na organizmus človeka. Nepriamo nám môže pomôcť aj pri udržiavaní mozgovej kondície. Známa je napríklad schopnosťou podporiť imunitu. Vedeli ste, že je až 176-krát účinnejšia ako vitamín C? Vďaka tomu dokáže priaznivo pôsobiť aj na obranyschopnosť organizmu.

Taktiež nie je žiadnym tajomstvom, že na kvalite pamäti a zdraví mozgu sa odzrkadľuje i náš psychický stav. Vodíková voda ochraňuje telo aj pri psychickej záťaži a únave. K tomu všetkému vám vodíková voda, ktorú vám vyrobí FLASKA stlačením gombíka, perfektne dobije energiu. Molekuly vodíka totiž obsahujú vysokú hustotu energie, ktorú dokážu ihneď distribuovať do každej bunky nášho tela individuálne. Aj do tých v našom mozgu.

 

Chcete vedieť o účinkoch vodíkovej vody viac? Kliknite SEM.