Náš blog

Ezoterika: Meditácia v prírode

Ezoterika: Meditácia v prírode

Meditácia pri vychádzajúcom slnku dodá vášmu telu nové sily. Odporúčame meditovať najmä v prírode, kde je energia ešte výraznejšia. Nezáleží na tom, či doma na dvore, alebo v lese a v parku. Dôležité je, aby ste sa spojili s prírodou a načerpali energiu, ktorú vám sama ponúkne.

Ak v meditácii v prírode patríte medzi začiatočníkov, pomôžu vám naše rady, ako sa na spojenie s prírodou pripraviť.

Nepodceňte výber správneho miesta

Každý má to “svoje” miesto, kde sa bude cítiť najlepšie. Len ho musíte nájsť. Nepotrebujete na to žiadny “detektor energie”. Úplne postačí, keď sa upokojíte a precítite okolie. Je to možné aj pre ľudí, ktorí bývajú v paneláku, na meditáciu v prírode vám pokojne postačí i blízky park. Môžete si sadnúť na lavičku alebo do trávy. Dôležité je, aby ste sa cítili uvoľnene.

Zatvorte oči, pozorujte telo

Pri meditácii je veľmi dôležité, aby ste sa sústredili na svoj dych. Na začiatok urobte tri hlboké nádychy a výdychy. Nezabúdajte, že nádych robíte pomaly nosom, výdych pomaly ústami. Dýchajte plynulo a uvoľňujte celé svoje telo. Zamerajte sa na to, ako na vaše telo dopadajú slnečné lúče a jemný vánok vám do tváre vnáša novú energiu.

Predstava je základ meditácie

Predstavte si, ako sa každým nádychom do vás vnáša nová energia. Energia, ktorú vám poskytuje samo slnko a rozžiaruje celé vaše “JA”. Vnímajte, čo sa deje okolo vás. Eliminujte zvuky, ktoré do prírody nepatria a všímajte si len tie, ktoré vás nabíjajú novou energiou. Jemný vánok na vašom tele, štebot vtáčikov, príjemné teplo na tvári. Nechajte sa unášať energiou, ktorá vo vás prebúdza novú silu.

Všímajte si, ako vás opúšťa negatívna energia

Pri meditácii pozorujte, ako z vás odchádzajú negatívne myšlienky a vaše telo i myseľ je stále ľahšia. Meditujte a ostaňte v tomto stave tak dlho, ako považujete za potrebné. Nejestvuje príliš krátka a príliš dlhá meditácia. Všetko je to o vás. Len a len o vás.

Na záver sa opäť sústreďte na svoj dych

Meditáciu ukončite tromi hlbokými nádychmi a výdychmi. Dýchajte zhlboka - hlboký nádych nosom a hlboký výdych ústami. Potom pomaly otvorte svoje oči a vráťte sa do reality. Pri meditácii odporúčame dodržiavať správny pitný režim, v ktorom vám pomôže aj naša FLASKA. Vodíková voda má v sebe množstvo zdraviu prospešných látok a účinkov na naše telo.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody