Náš blog

Imunita. Ako ju ochrániť v zime?

Imunita. Ako ju ochrániť v zime?

Zima dáva nášmu organizmu poriadne zabrať. S vírusmi prichádzame do styku každý deň a naša imunita musí mať oči stále na stopkách. Ak imunita funguje dobre, nemusíme sa ničoho obávať. V zimnom období jej ale musíme trochu pomôcť.

V zime sa telo musí vyrovnávať s náhlymi zmenami teplôt, nižšími dávkami slnečného svetla a všeobecne nižšou energiou. V zime sú ľudia unavení skôr než v lete. Prečítajte si naše rady, ako posilniť imunitu a udržať si zdravie až do jari!

Otužovanie

Určite však nemáme na mysli, aby ste si dnes v sprche na seba pustili ľadovú vodu. To by vašej imunite určite nepomohlo. Odporúčame postupné a riadené otužovanie, vďaka ktorému si organizmus zvyká na zmeny teplôt. Predstavte si, že otužovanie je ako tréning. Keď idete po dlhšom čase prvýkrát cvičiť, nemáte až takú výdrž a na druhý deň sa zobudíte so svalovicou. Postupne sa však zlepšujete a zlepšujete. Rovnako je to i s otužovaním. A ak sa vám nabudúce stane, že sa pri dobiehaní autobusu spotíte a potom vás prefúkne vietor, s vašou imunitou to ani nehne.

Počúvajte svoje telo

V dnešnom rýchlom svete občas zabúdame počúvať svoje telo. „Ide na mňa únava a nie je mi nejako dobre, ale nemôžem si ísť ľahnúť, pretože musím ešte niečo dokončiť.“ Poznáte to? Vaše vám týmto chce povedať, že si potrebuje oddýchnuť a nabrať nové sily. Doprajte si preto viac spánku a buďte tak trochu ako medveď v zime. Ľudský organizmus reaguje na kratšie zimné dni útlmom. Ak sa mu neprispôsobíme, preťažujeme ho a imunita sa oslabí.

Dostatok vitamínov a antioxidantov

Nezabúdajte na to, že v zime musí telo prijať oveľa viac vitamínov ako v lete. Preto ich svojmu organizmu doprajte nielen v podobe jedného jabĺčka alebo pomaranča denne. Výborný je rakytník a svojimi účinkami k lepšej imunite prispeje aj vodíková voda. Tá síce nepatrí k vitamínom v pravom slova zmysle, ale má veľký vplyv na imunitný systém ľudí. Je totiž až 176-krát účinnejšia ako vitamín C. Pravidelným pitím vodíkovej vody svoju imunitu ochránite pred nepriaznivými vplyvmi a vírusmi. Vodíkovú vodu vám stlačením jedného tlačidla vyrobí naša FLASKA. Viac informácií o FLASKE nájdete TU.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody