Náš blog

Mýty o pitnej vode: Neverte im!

Mýty o pitnej vode: Neverte im!

Každý deň musíš vypiť aspoň tri litre vody! Napijem sa až vtedy, keď budem smädný, veď moje telo vie, kedy chce vodu. Minerálky sú nezdravé! Toto sú najčastejšie mýty, ktoré kolujú o vode a my sa ich dnes pokúsime vyvrátiť.

Mýtus číslo 1: Moje telo vie, kedy je smädné – napijem sa až vtedy, keď pocítim smäd

Tento mýtus sme už počuli od veľa ľudí, no aj keď tomu mnohí veria, nie je to pravda. Smäd je v skutočnosti len oneskorením oznámením toho, že telu chýbajú tekutiny. Smäd na človeka prichádza vtedy, keď telo stratilo asi 2 % tekutín telesnej hmotnosti. Čo to pre nás znamená? Zníženie energie o 20 %. Ak stratíme 5 % vody, telu hrozí prehriatie a kolaps krvného obehu. Preto nečakajte na to, keď vysmädnete a telu dodávajte tekutiny pravidelne.

 

Mýtus číslo 2: Na pitie je najlepšia len čistá voda z vodovodu

Jednotlivé vody je dobré striedať, pretože napríklad voda z vodovodu nielenže obsahuje chlór, ale zo starších rozvodov do nej môžu preniknúť nečistoty. Minerálne vody zas majú v sebe vyšší obsah minerálov, ktorý sú v rozumnom množstve pre telo prospešné. Na každodenné pitie je vhodná i vodíková voda z FLASKY - FLASKA vyrobí i z obyčajnej vody z kohútika zdraviu prospešnú vodu. Vodíková voda má napríklad 176-krát silnejšie účinky ako vitamín C a až 863-krát silnejšie účinky ako koenzým Q10.

 

Mýtus číslo 3: Musím vypiť minimálne tri litre vody denne

Áno, ďalší mýtus. Pri tom, koľko vody treba denne vypiť, je potrebné myslieť na váhu, vek, pohlavie, ale aj počasie, štýl stravovania, zdravie či fyzickú aktivity. Odporúča sa, že žena, ktorá žije v miernom európskom podnebí a má mierny stupeň fyzickej záťaže, by mala vypiť 2 litre tekutín, muž 2,5 litra. Netreba zabúdať ani na to, že približne 20% tekutín prijmeme stravou.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody