Náš blog

Pitný režim a zdravé stravovanie je v lete dôležité: Viete, aké oleje používať k šalátom?

Pitný režim a zdravé stravovanie je v lete dôležité: Viete, aké oleje používať k šalátom?

My si leto bez šalátov predstaviť nevieme. Ich výhod je až príliš veľa na to, aby sme im povedali nie. Na jednej strane nezaťažia náš žalúdok a obsahujú veľké množstvo vody, ktoré v lete naše telo potrebuje viac ako inokedy, na druhej strane nás lákajú svojím pestrofarebným zložením v podobe zeleniny a ovocia. A ak ho ochutíte kvalitným olejom, neodoláte mu.

Olej? Veď jedlá pripravované s olejom sú nezdravé! Dlhoročný mýtus, ktorý robí z olejov strašiaka. A to len kvôli tomu, že si ich spájame s fastfoodmi a hranolkami ponorenými v oleji. Nie je totiž olej ako olej. Kvalitný olej môžete použiť v studenej i v teplej kuchyni. Dokáže zvýrazniť chuť jedla a má i blahodarné účinky na náš organizmu. Samozrejme, netreba to s ním preháňať. Aké sú najčastejšie druhy olejov, ktoré sú obľúbené aj u nás na Slovensku?

Olivový olej

Olivový olej je u nás už ako doma a ukrýva v sebe množstvo benefitov pre naše zdravie. Je výborným antioxidantom, pomáha predchádzať vzniku rakoviny a obsahuje dôležité omega-6 a omega-3 mastné kyseliny. Ocenia ho aj ľudia, ktorých trápi pálenie záhy a má aj protizápalové účinky.

Nedocenený repkový olej

Repka olejná, z ktorej sa tento olej vyrába, sa pestuje aj u nás na Slovensku. Napriek tomu o jeho účinkoch vie len veľmi málo ľudí. Vedeli ste napríklad, že repkový olej obsahuje niekoľkonásobne viac omega-3 mastných kyselín ako olivový olej? Rovnako má v sebe veľa alfa-linolénovej kyseliny a vitamínu E6 a K a tiež pomer omega 6 a omega-3 mastných kyselín je priam ideálny, a to 2:1.

Slnečnicový olej

Ani známy slnečnicový olej so svojimi benefitmi nezaostáva za svojimi ostatnými kolegami. Medzi jeho najväčšie zdravotné “ťaháky” patrí schopnosť zlepšiť stav srdca, dodať energiu, posilniť imunitný systém, zlepšiť zdravie a stav pokožky. Rovnako znižuje hladinu cholesterolu v krvi, takže vo vašom zdravom jedálničku by sa nachádzať určite mal.

Zdravé stravovanie v lete – myslite aj na pitný režim

Ako sme už spomínali, výhodou šalátov je, že obsahujú veľké množstvo vody, ktorej v lete nie je nikdy dosť. Preto pri letnom stravovaní myslite aj na svoj pitný režim, najlepšie v podobe čistej vody. Na sladké vody a minerálky rovno zabudnite. Ak chcete svojmu telu dopriať ten najlepší pitný režim, FLASKA je pre vás ako stvorená. FLASKA vám vytvorí vodíkovú vodu, ktorá je považovaná za elixír zdravia a ukrýva v sebe viacero benefitov. Je silný antioxidant, ktorý má schopnosť preniknúť až hlboko do našich buniek v tele, podporuje imunitu i regeneráciu po športovom výkone. Okrem toho blahodarne pôsobí na metabolizmus, takže ju oceníte aj počas chudnutia. To však ani zďaleka nie sú všetky výhody vodíkovej vody, ktorú si stlačením jedného gombíka pripravíte v našej FLASKE.

Chcem zistiť všetky výhody vodíkovej vody

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE