Náš blog

Starostlivosť o pleť: Krásna pleť vďaka našim trikom

Starostlivosť o pleť: Krásna pleť vďaka našim trikom

Už naše babičky vedeli, že pokožka je odrazom nielen nášho zdravia, ale aj životného štýlu. Predtým, ako si poviete, že tento článok nie je pre vás – predsa sa už len nejaký ten rok trápite so svojou extrémne mastnou alebo naopak veľmi suchou pleťou – uvedomte si jednu vec. Krásnu pleť môže mať každý. Je však nevyhnutné zistiť, aký typ pleti máte a podľa toho sa k nej i správať.

Ak si svojím typom pleti nie ste úplne istí, spravte si jednoduchý test, ktorý vám typ pleti prezradí. V prvom kroku si pleť poriadne vyčistite a vysušte uterákom. Minimálne dve hodiny, no najlepšie cez noc nechajte pokožku oddychovať a potom na tvár pritlačte jemnú tkaninu. V prípade, že na nej zostanú fľaky len z okolia čela, nosa a brady, ste majiteľom zmiešanej pleti. Ak obrúsok zostane čistý, umyte si tvár mydlom a vodou. Normálny typ pokožky máte vtedy, ak vaša pleť zostane pružná a hladká, suchý typ, ak je napätá. Zistili ste už, akú pleť máte? Poďte sa teda spolu s nami pozrieť, ako sa o ňu čo najlepšie starať.

Normálna pleť

Po normálnej pleti túži azda každá žena. Pokožka je charakteristická vyváženosťou a jemnými pórmi, ktoré nie sú viditeľné. Je zdravo ružová, hladká a pružná. Nanešťastie, práve týmto typom pleti sa môže pochváliť najmenej ľudí. Ste majiteľom normálnej pleti? V tom prípade sa pri starostlivosti o pleť riaďte pravidlom – menej je viac. Prehnaným čistením by ste len zbytočne narušili jej rovnováhu. Postačí jej voda, čistiace tonikum a ľahký krém. Samozrejme, nezabúdajte na hydratáciu zvnútra a pite dostatok vody.

Suchá pleť

Keď sa pozriete na suchú pleť z diaľky, zdá sa dokonalá. Žiadny lesk, jemné póry. Suchá pleť má však sklon k tvorbe šupiniek a vrások už v mladosti. Jej majitelia ju spoznajú tak, že už krátko po vyčistení je napätá, suchá, bez lesku a čím ďalej, tým citlivejšia. A práve preto s ňou nerobte veľké experimenty. Povedzte STOP produktom, ktoré obsahujú alkohol či ovocné kyseliny. Pleť len jemne vyčistite špeciálnym tonikom určeným na suchú pokožku.

Taktiež pamätajte na to, že suchú pleť je potrebné nielen premasťovať, ale najmä hydratovať. Preto by súčasťou vašej kozmetickej výbavy mal byť denný i nočný výživný krém a občas aj hydratačná maska. Peeling používajte maximálne raz do mesiaca na odstránenie šupiniek.

 

Skvelým pomocníkom pri starostlivosti o pleť je i FLASKA, ktorá vyrobí vodíkovú vodu a tá pri vonkajšom použití poslúži ako prostriedok na hydratáciu pleti, a to vďaka ľahšiemu prenikaniu do pokožky a krvi. Vodíková voda má i množstvo iných blahodarných účinkov na náš organizmus, napríklad je skvelým antioxidantom, podporuje imunitu, pomáha nášmu telu zregenerovať sa po športe a množstvo iných výhod, ktoré si môžete pozrieť aj tu na našej stránke.

Mastná pleť

Hlavným znakom mastnej pleti sú zväčšené póry a zvýšená produkcia kožného mazu. Krátko po vyčistení sa mastná pleť začne znovu lesknúť. Často sa vyskytujú i problémy s akné, no jej výhodou je, že vrásky sa objavujú oveľa neskôr ako v prípade suchej pleti. Mastná pleť je vo všeobecnosti odolnejšia aj voči slnku a svoju pružnosť si zachová i vo vyššom veku. Vyžaduje si však dokonalé čistenie, pretože mastný povrch dobre zachytáva nečistoty. Ak je vaša pleť mastná a má i sklony k tvorbe akné, odporúčame používať čistiace prostriedky, ktoré obsahujú rastlinné výťažky z rozmarínu, šalvie či levandule.

Zmiešaná pleť

Posledným typom je pleť, ktorá v sebe kombinuje všetky druhy – mastnú i suchú pleť. Charakteristická je mastnou takzvanou T-zónou (čelo, nos a brada) a suchou zónou (líca). To znamená, že zvádzate boj so zväčšenými pórmi na nose, ale i šupinkami na lícach. Ako sa o tento typ pleti starať? Pri jej čistení sa sústreďte najmä na T-zónu, ktorá má najväčší sklon k zachytávaniu nečistôt. Pokojne používajte dva druhy krému, najlepšie však od jedného výrobcu. Tak dostane každá časť pleti to, čo potrebuje.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody