Náš blog

Tipy, ako dodržiavať pitný režim aj v lete

Tipy, ako dodržiavať pitný režim aj v lete

Dodržiavať pitný režim v lete je oveľa dôležitejšie ako v iných ročných obdobiach. Viete to aj vy, no už máte plné zuby obyčajnej vody? Sladké vody však pritom viac uškodia ako zbavia smädu. Obohaťte svoj jedálniček chutnými a zároveň zdravými nápojmi. Vybrali sme pre vás pár tipov.

Pitný režim skvelo obohatí exotická kokosová voda

Vody z mladých kokosov môžete vypiť, koľko len chcete. Okrem toho, že vás osvieži, je kokosová voda priam ideálnym nápojom po cvičení. Jej najväčšia výhoda spočíva v tom, že obsahuje viac draslíku a menej kalórií ako mnohé špeciálne športové nápoje. Okrem toho v nej nenájdete žiadny pridaný cukor či umelé farbivá. Oceníte ju aj po letnom festivale, na ktorom to preženiete s alkoholom. Telu totiž dodá minerály a antioxidanty, ktoré stratíte kvôli alkoholu. Kokosovú vodu môžete piť buď samú, alebo si ju pridajte ako jednu z ingrediencií do smoothies.

Domáci ľadový čaj

Zabudnite na presladené ľadové čaje z obchodu. Tie do zdravého pitného režimu určite nepatria. Liečivé účinky bylinkových čajov si môžete vychutnávať nielen v zime, ale aj v lete – v ich osviežujúcej podobe. Domáci ľadový čaj si môžete prisladiť medom alebo ochutiť čerstvými bylinkami. Odporúčame vám mätový čaj. Stačí už len pridať šťavu z citróna či lyžičku medu a letné osvieženie je na svete! 

Pitný režim a ovocie? Áno!

Čerstvá ovocná šťava je zárukou energie a navyše je i plná vitamínov a minerálov. Jedinou nevýhodou ovocných štiav je, že obsahujú dosť veľa cukrov, takže ak práve chudnete, rieďte ju s vodou v pomere 1:1.

FLASKA – vodíková voda

Počuli ste už o blahodárnych účinkoch vodíka na organizmus človeka? Rozpustený vodík je silný antioxidant, ktorý je schopný preniknúť až do bunky a neutralizovať voľné radikály. Vďaka tomu vieme vodíkom predchádzať poškodeniu buniek a zápalom a chránime naše DNA. Viac o vodíkovej vode a FLASKE sa dozviete TU.