Náš blog

Trápi vás oslabená imunita? Poradíme vám, ako s ňou zatočiť

Trápi vás oslabená imunita? Poradíme vám, ako s ňou zatočiť

Trápi vás oslabená imunita a neviete, čo s tým? Lieky a rôzne vitamíny váš problém nevyriešia. S oslabenou imunitou musíte zatočiť úplne iným spôsobom – zmeniť svoj životný štýl. Poradíme vám, ako na to.

Dávajte si pozor na svoju váhu

Nadbytočné kilá v negatívnom slova zmysle ovplyvňujú imunitu viac, ako by sme si mysleli. Tukové bunky, ktoré v našom tele nemajú čo robiť, môžu vyvolať zápaly a poškodiť aj zdravé tkanivo. Už pri miernej forme nadváhy vzniká riziko ochorení ako cukrovka, rakovina či srdcové choroby. Čo z toho vyplýva? Svoju váhu by sme si mali strážiť nielen kvôli imunite, ale aj kvôli zdraviu.

S cukrom opatrne

Je vedecky dokázané, že cukor (a to máme na mysli predovšetkým rafinovaný cukor, ktorý nájdeme v sladkostiach) ničí imunitu našich buniek. Už 75 gramov cukru znižuje schopnosť bielych krviniek chrániť organizmus pred vírusmi a baktériami. Tento stav pretrváva dokonca ešte niekoľko hodín po konzumácii cukru.

Privítajte antioxidanty

Strava, ktorá je bohatá na antioxidanty, je schopná výrazne podporiť imunitu človeka. V prvom rade si vysvetlíme, ako funguje naše telo. Organizmus človeka uvoľňuje voľné radikály, ktoré za určitých okolností môžu poškodiť bunky. Úlohou antioxidantov je tieto voľné radikály zneškodniť. Medzi tie najvýznamnejšie antioxidanty patria vitamíny A, C, E, betakarotén a zinok, preto ich nezabúdajte pravidelne zaraďovať do svojho jedálnička.

Poriadnu dávku antioxidantov vám zabezpečí aj naša FLASKA. Vodíková voda má totiž schopnosť distribuovať svoje molekuly v tkanivách. V porovnaní s inými antioxidantmi disponuje vcelku výnimočnou vlastnosťou. Akou? Je schopná preniknúť až do vnútorného prostredia bunky a účinné látky sú tak ešte účinnejšie. 

Pohyb by mal byť samozrejmosťou

Myslite na to, že už polhodina chôdze denne zvyšuje hladinu buniek imunitného systému a organizmus si lepšie poradí s infekciou. Teda platí, že čím viac pohybu budete mať, tým viac naštartujete svoju imunitu.