Náš blog

Vodné športy, ktoré si zamilujete aj vy

Vodné športy, ktoré si zamilujete aj vy

Leto bez vody si snáď nevieme ani predstaviť. Ak ani vy a už vás unudili klasické vodné radovánky, dnes vás určite potešíme. Pripravili sme si pre vás pre vás päť najlepších vodných športov, ktoré musíte toto leto vyskúšať.

Aquaskipping

Na túto aktivitu budete potrebovať Water-Bird, čo je skákadlo, ktoré pripomína bicykel. Na rozdiel od neho však nemá kolesá, ale plutvy, ktoré sa vďaka pohybu jazdca vlnia pod vodou a udržiavajú ho na hladine. Prvé chvíle strávené týmto športom budú možno trochu komické, pretože sa vám zrejme nepodarí dlho udržať nad vodou, no keď prídete na to, ako Water-Bird riadiť, užijete si množstvo zábavy. Ak ste tento nezvyčajný šport nielenže neskúšali, ale ani nevideli, teraz je ten správny čas. Pozrite si, čo všetko s Water-Bird môžete dokázať.

Flyboarding

Ak by ste si mohli želať mať jednu nadľudskú vlastnosť, čo by to bolo? Lietanie? Tak v tom prípade pre vás flyboarding bude najlepšia aktivita tohto leta. Flyboarding je adrenalínový zážitok, pri ktorom doslova lietate nad vodou. Na nohy si pripevníte špeciálne trysky, ktoré vás vynesú vysoko nad hladinu vody. Vyzerá to, ako keby ste skutočne vedeli lietať, minimálne vyskakujete z vody ako delfín. A úplne najlepšie na tom je to, že si flyboarding môžete vyskúšať aj na Slovensku na Zlatých pieskoch v Bratislave.

Paddleboarding

Šport, ktorý sa čoraz väčšej obľube teší aj u nás na Slovensku. Vašou úlohou je udržať rovnováhu na surfovej doske a pohybovať sa na vodnej hladine vďaka predĺženému pádlu. Pri pádlovaní zlepšujete rovnováhu, koordináciu tela a precvičíte svaly celého tela, čo postupne zvyšuje vašu fyzickú kondíciu. A keďže predpokladáme, že ste milovníkmi vody, v neposlednom rade je to neskutočný relax.

Wakeboarding

O wakeboardingu ste už určite počuli. Ide o kombináciu vodného lyžovania a surfingu. Stojíte na wakeboarde a špeciálny vlek vás ťahá po vodnej hladine. Je to veľmi zábavný vodný šport, ktorý je vhodný takmer pre každého, takže sa oplatí ho vyskúšať.

Windsurfing

Vietor vo vlasoch – aj tak by sme mohli charakterizovať spojenie jachtingu a surfingu. Stojíte na dlhej doske, ktorú ovládate pomocou vetra a plachty. Tomuto športu sa môžete pokojne venovať aj na Slovensku, a to na niekoľkých väčších priehradách, ako napríklad Senecké jazerá, Oravská priehrada, Domaša či Liptovská Mara.

Nezabúdajte na pitný režim

Aj napriek tomu, že pri všetkých týchto športoch budete mať vody až až, nezabúdajte na pravidelný pitný režim a dobíjanie energie, keďže takmer všetky z týchto športov sú fyzicky o niečo viac náročnejšie. Výborným spôsobom, ako dobiť svoju energiu a dodržiavať pritom pitný režim, je vodíková voda, ktorú vám za pár sekúnd vyrobí FLASKA. Molekuly vodíka, ktoré sa vo vodíkovej vode nachádzajú, obsahujú vysokú hustotu energie, ktorú dokážu ihneď doručiť do každej bunky tela individuálne.