Náš blog

Zásady, ktoré vás pri behu robia šťastnejšími

Zásady, ktoré vás pri behu robia šťastnejšími

Beh je pre človeka jeden z najprirodzenejších pohybov a nebudeme si klamať, často i najobľúbenejším. Stačí sa rozhliadnuť okolo seba. Beží takmer každý. Či ste už bežec pokročilý, alebo začiatočník, pripravili sme pre vás päť zásad šťastného bežca.

1. Správna obuv je základ

Investícia do kvalitnej a pohodlnej obuvi nie je zbytočná. Dôležité je myslieť nielen na tvar nohy či vašu váhu, ale aj na povrch, po ktorom budete behať, a intenzitu vášho bežeckého koníčka. Zájdite preto do špecializovaného obchodu, kde vám odborníci veľmi radi pomôžu.

2. Strečing je službou pre vaše telo

Natiahnutý či natrhnutý sval vás zastavia nielen v behu, ale aj v pohodlnom živote bez bolesti. Nezabudnite sa preto pred športovaním natiahnuť, poskákať si a zahriať tak svoje svaly.

3. Správny pitný režim zvýši váš výkon

Ak je pitný režim nastavený správne, je vaším hnacím motorom. Zvýši sa vám výkon a bez problémov vám pomôže dobehnúť do cieľa. Pri rekreačnom behu je najvhodnejšia jednoznačne voda s obsahom vodíka. Vyrobí vám ju naša FLASKA, a to stlačením jedného gombíka. Vodíková voda má v sebe množstvo antioxidantov a podporuje regeneráciu po športe, ako aj dobitie energie.

4. Behajte tam, kde ste v bezpečí

Behanie okolo jazera, priehrady či v lese môže byť veľmi relaxačné, ale aj nebezpečné. Nemali by ste zabúdať na to, že v takomto teréne si môžete ľahko vyvrtnúť členok alebo v dôsledku nedostatočného pitného režimu môžete dostať svalový kŕč. Na odľahlejších miestach mimo signálu bude pre vás preto ťažšie privolať si pomoc.

5. Beh s radosťou

Posledná zásada je tá najdôležitejšia. Je jedno, aký je váš motív a cieľ. Dôležité je, aby ste si pohyb užívali s radosťou. Pozerajte pri behu okolo seba a nasávajte energiu, ktorá vás posunie stále ďalej a ďalej.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody