Náš blog

Zatočte so sezónnou depresiou

Zatočte so sezónnou depresiou

Sychravé počasie, zima a čoraz kratšie dni. Je tu jeseň, ktorú mnohí ľudia znášajú ťažšie najmä po psychickej stránke. Majú pocit, že sa im nič nedarí, nič nemá zmysel, sú vyčerpaní, smutní a nechce sa im ani len vstať z postele. Ako sa postaviť sezónnej depresii zoči-voči?

Sezónna depresia sa vyznačuje tým, že sa s ňou človek stretáva v určitom období v roku. Väčšinou ide práve o zimné mesiace, pretože je človek vystavený menšiemu počtu slnečného žiarenia. Sezónna depresia sa prejavuje únavou, zlou náladou či zvýšenou potrebou odpočinku. Je vám to povedomé? Poradíme vám, ako sa jej vyhnúť.

Čerstvý vzduch a svetlo

Účinný liek na depresívne stavy poriadna dávka svetla a čerstvého vzduchu. Je vedecky dokázané, že ak svetlo zasiahne sietnicu, premení sa na nervové impulzy, prechádzajúc do špecializovaných oblastí mozgu, ktoré sa podieľajú na regulácií našich emócií. Hneď ako ráno vstanete, zasvieťte si svetlo a pomôže vám aj prechádzka na čerstvom vzduchu.

Cvičenie

Určite ste už počuli o tom, že pravidelné cvičenie prospieva nielen nášmu fyzickému zdraviu, ale aj psychickému. A my to zopakujeme, pretože je to pravda. Jestvuje veľké množstvo teórií, prečo nám práve pohyb zlepšuje náladu. Môže to byť napríklad zvýšenou hladinou neurotransmitterov v mozgu, ale aj tým, že cvičenie podporuje rast mozgových buniek. 

Kognitívna behaviorálna terapie

Hoci to znie veľmi komplikované, nič také to v skutočnosti nie je. Myšlienkou tejto terapie je negatívne pocity nahradiť pozitívnymi činnosťami a myšlienkami. Môže to byť obed s priateľom, cvičenie jogy alebo divadlo či koncert. Porozmýšľajte nad tým, čo vás spraví šťastným.

Nenechajte sa ovládnuť stresom

Hovorí sa to ľahko, realizuje už ťažšie. Stres na nás číha na každom rohu a ak si chceme zachovať pevné psychické zdravie, nemôžeme mu podľahnúť. Stres vám pomôže zvládnuť aj naša FLASKA, ktorá je plná vodíkovej vody. Vodíková voda dokáže ochrániť telo aj pri psychickej záťaži a únave. Je plná antioxidantov a molekúl vodíka, ktoré blahodárne pôsobia na organizmus človeka.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody