Náš blog

Život bez stresu? Päť trikov, ako zvládnuť stres

Život bez stresu? Päť trikov, ako zvládnuť stres

Stres a úzkosť trápi čoraz viac ľudí. Veľké napätie na ľudí často nečíha len v práci, ale aj doma či v škole. Hoci žijeme v uponáhľanej dobe, naše telo a zdravie v nej žiť nechce, a preto ho musíme počúvať a robiť všetko preto, aby sme si to najcennejšie, čo máme, ochránili.

Nižšie nájdete päť našich tipov, ktoré zmiernia každodenný stres.

1. Cvičenie

Ak náš blog čítate pravidelne, určite ste už párkrát natrafili na články, v ktorých k zdravému životnému štýlu odporúčame pohyb a cvičenie. Inak tomu nebude ani dnes. Cvičením sa nielenže dostanete do skvelej formy, ale zlepší sa vám aj pleť a uvoľnia sa hormóny šťastia. Pravidelné cvičenie tiež zlepšuje kvalitu spánku, ktorá vo veľkej miere ovplyvňuje to, v akom strese budete nasledujúci deň. Vyspatý človek totiž dokáže náročnému dňu odolávať oveľa dlhšie a nenechá sa pohltiť stresom.

2. Zápisník nie je na okrasu

Stalo sa vám už, že ste na konci dňa už v posteli zistili, že ste na niečo zabudli, ale neviete si spomenúť, čo to bolo? A možno si aj spomeniete a zistíte, že to bolo niečo dôležité? To vás dostáva do ešte väčšieho stresu ako predtým. Preto si vždy večer zapíšte plány na druhý deň – čo chcete vyriešiť, čo je pre vás dôležité a čo menej dôležité. Okrem takýchto poznámok si vždy píšte, čo sa vám cez deň podarilo a za čo ste vďační. Uvidíte, vášmu duševnému zdraviu to pomôže.

3. Voľný čas s blízkymi

Priatelia, rodina či domáci miláčik sú tým najlepším liekom v náročnom období. Rovnako sú v živote človeka veľmi dôležití aj priatelia. Ak ste súčasťou nejakej skupiny, máte pocit spolupatričnosti. Pocit, že niekam patríte a máte sa na koho obrátiť. A ak vám po byte ešte nebehá štvornohé chlpaté stvorenie, mali ste o tom porozmýšľať a navštíviť najbližší útulok. Aj zviera vám vie dať určitý druh priateľstva, ktoré výrazne znižuje stres. Nie nadarmo sa hovorí, že ľudia, ktorí majú domáce zvieratá, sú šťastnejší.

4. Smejte sa – tak často, ako sa len dá 

Je veľmi ťažké byť v strese, ak sa smejete. Smiech dokáže uvoľniť napätie uvoľnením svalov, čím zmierni stres aj úzkosť.

5. Pite vodíkovú vodu

Vodíková voda nie je žiadna novinka. Ako o nej napovedá už samotný názov, je to voda, ktorá obsahuje rozpustené plynné molekuly vodíka. Vodík je najľahší a najjednoduchší plynný chemický prvok vo vesmíre. Je bezfarebný, ľahký plyn, nemá chuť ani zápach, ale zato má veľmi vysokú hustotu energie. Má veľmi malé molekuly, ktoré sú schopné prechádzať rôznymi materiálmi – biologickými membránami v našom tele. Preto má vodíková voda množstvo zdraviu prospešných účinkov, vrátane lepšieho zvládania stresu. Vodíková voda obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré ochraňujú telo aj pri psychickej záťaži a únave. Ako sa k vodíkovej vode dostanete? Veľmi jednoducho. Vyrobíte si ju pomocou našej FLASKY.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody