Náš blog

Strašiak menom dlhodobý stres: Naučíme vás, ako sa mu vyhnúť

Strašiak menom dlhodobý stres: Naučíme vás, ako sa mu vyhnúť

Ste stále unavení, nič vás nebaví a všetko vás otravuje? Nemôžete večer zaspať, ale ráno sa budíte veľmi skoro? Pribrali ste? Ak ste na niektorú z týchto otázok odpovedali kladne, s veľkou pravdepodobnosťou vás trápi stres. A keďže by ste si teraz mali užívať leto a nie sa trápiť, poradíme vám, ako sa stresu čo najlepšie vyhnúť.

Naučte sa hovoriť NIE

Problémom mnohých ľudí je, že nevedia hovoriť NIE. Každému vždy pomôžete, nikoho neodmietnete. Keď však potrebujete s niečím pomôcť vy, zrazu nikto nemá čas. Naučte sa byť viac sebeckí a začnite hovoriť NIE. Až sa naučíte triediť svoje priority, budete pod oveľa menším tlakom a vydýchnete si. Musíte si uvedomiť, že nie je únosné zobrať si na seba problémy celého svojho okolia.

Vymeňte televíziu za knižku

Vysedávanie pred televíziou je viac na škodu než úžitok. Okrem toho, že sa na nás z každej strany valia negatívne správy z domova i zo zahraničia, naše telo je akési lenivé. Pri dlhšom pozeraní televízie sa nám zrazu nič nechce a sme apatickí. Preto obrazovku občas vymeňte za knihu. Čítanie navyše i viac upokojuje. Alebo si vyrazte do wellness centra či do kina. Naučte sa vychutnávať si chvíle, kedy ste sami so sebou.

Zdravá strava robí ľudí šťastnejšími

Zabudnite na fastfood, rýchle občerstvenie ešte na kráse a zdraví nikomu nepridalo. Ak nemáte čas variť, naučte sa jesť veľa zeleniny a pripravujte si šaláty. Okrem toho, že sa zabavíte (a tiež upokojíte) pri krájaní zeleniny a ovocia, vaše telo bude doslova nabité vitamínmi.

Naučte sa plánovať si čas

Nesľubujte to, čo neviete splniť a naučte sa odhadovať, čo vám ako dlho bude trvať. Nebudete pod takým silným časovým tlakom, môžete si i viac vydýchnuť a tiež budete mať viac času na zábavu a koníčky. Samozrejme, nikto od vás nechce prísne zadefinovaný život. Niekedy je len dobré nechať si čas aj na leňošenie. 

Vychutnávajte si vodíkovú vodu 

Základom zdravia a tiež psychickej pohody je správny pitný režim. Voda je doslova náš elixír zdravia a vďaka moderným technológiám môžeme jej pozitívne účinky ešte viac znásobovať. Naša FLASKA – láska na prvý dúšok funguje ako prenosný generátor antioxidantov v podobe vodíkovej vody. Vedeli ste o tom, že vodíková voda má až 176-krát silnejšie účinky ako vitamín C a je o 863-krát silnejšia ako koenzým Q10? 

Veríme, že s našimi tipmi sa vám podarí vyhnúť sa dlhodobému stresu a užívať si život plnými dúškami.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody